piatok 26. novembra 2010

Bratislavská poľovačka

 
Štvrtok večer. Studený večer, skupinky na chodníku, tmavé zákruty. A potom kamsi vysoko. Po schodoch, schodoch. Klaustrofobicko-vertigo schodoch, z ktorých sa mi točila hlava. Nie posledný krát v ten večer. Po stodvadsiatichsiedmych schodoch (nikto ma nepresvedčí, že ich tam bolo menej) vchádzame na miesto činu. Perfektný priestor, efektné pódium a veľa veľa stoličiek pre majiteľov hladných očí. A ľudí z branže, a fashionholikov, novinárov, fotografov, blogerov a priateľov, milých a blízkych, všetkých, ktorí boli zvedaví. A držali palce. 
Nechýbal ani bar - ach, bublinky, čo viac človek môže chcieť, aby sa cítil ako v newyorskom lofte niekde v Soho? Ach, áno, cit a zmysel pre módu, zaujímavé kombinácie, hry s farbami, závan originality vo vzduchu a poprašok extravagancie na ľuďoch. A aj z tohto hľadiska ste si mohli prísť na svoje...
Krátko pred ôsmou. Atmosféra uvoľnená, ľudia sa mrvia, vchádzajú, prechádzajú, usádzajú, debatujú, popíjajú. Krátko po ôsmej. Atmosféra hustne. Svetlá sa vypli. Hudba spustila. A módna prehliadka vypukla.


 

O hudobný sprievod sa postarala kapela Diego. Famózny výber. Ja, koncertami nepoškvrnená, som doteraz nikdy nechápala, čo za davovú psychózu sa to deje pod rockovými pódiami a kde fanynky potratili oči, keď sa v záchvatoch vášne vrhajú okolo krku rôznym speváckym indivíduám. Ha, tak teraz to už chápem! Skvelá hudba dokáže ľuďom, ktorí ju tvoria, dodať neskutočnú charizmu. A frontman takejto charizmatickej kapely je zas synonymum pre sexepíl. 

Ale poďme radšej od chlapov späť k prehliadke. Kolekcia bola pôvabná, inšpiratívna, svieža, vtipná. Prehliadku otvoril pestrofarebný rozprávkový kabátik. Čarovný prútik proti studenej bielej zime. Nasledovali ďaľšie iskrivé farby, humor votkaný do šiat sa prenášal do úsmevu ich dočasných nositeľov a z nich sa šíril do hľadiska. Predstavte si, čo by tento vírus spôsobil v uliciach. Dobrá nálada z módy? Som za! Hlava sa mi točí druhýkrát. A na pódiu to zatiaľ tancuje a baví sa. Modelky pekné, parádne vyčesané, modeli pekní tiež, ale tie šaty - tie boli aj tak najkrajšie. Saká, nohavice, sukne - a môj favorit, Yetti tričká. Veru, výdatný potlesk nielen na záver, ale aj počas prehliadky, bol určite zaslúžený...



Nech sa páči, vstúpte aspoň na minútku.  


 

A kto za to všetko môže? Krásna, mladá, talentovaná Lenka Sršňová.

P.S. U mňa len pár atmosférických fotiek, fotky z prehliadky si určite pozrite u Tonbo alebo Darie

5 komentárov:

  1. hiiii, ty si tam bola a nestuchla si do mna? haloooo?
    a fotky nemozem slubit este, chvilka napatia do vyvolanie experimentalneho filmu davno po zaruke... :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jooj, ked ja taký hanblivec :) Ale rozprávala si sa, s Miladkou myslím, tak som nechcela rušiť.
    No a snáď teda experiment dopadne dobre :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ano, bola som s Mili, ale tak nabuduce prosim stuchni, rada sa zoznamim osobne :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jéj ty si sedela niekde vedla mna.. myslim :)

    OdpovedaťOdstrániť