utorok 18. januára 2011

Inspire Yourself



 


 


Dokument Dressed rozpráva skutočný príbeh mladého dizajnéra, ktorý túžil dobyť módny svet. Nary Manivong sa vzoprel bezútešnej budúcnosti, ku ktorej ho predurčovalo ťažké detstvo bez rodičov a pretĺkanie sa ako bezdomovec, a splnil si svoj sen o vlastnej autorskej prehliadke na New York Fashion Weeku. Hoci žil na ulici a mal problém so základným prežitím, nevzdával sa, neustále kreslil návrhy, šil z kúskov látok z odpadkov, na starom šijacom stroji, ktorý mu niekto podaroval, bojoval s prekážkami, neustálym nedostatkom peňazí a všetkým tým, čo čaká na mnohých, ktorí si to so svojím snom zamiera do Big Apple. Vždy, keď padol, postavil sa - a jedného dňa stál aj na vytúženej runway a počúval vysnený potlesk.
Film, mapujúci jeho úspech, dopĺňajú aj komentáre expertov v módnom biznise a študentov, ktorí sa túžia presadiť, a s kamerou sa dostaneme nielen do zákulisia tvorby high fashion, ale aj ďalej, do duše tých, ktorí módou žijú.

 
 
 

 

2 komentáre:

  1. o tomto filme (priznam sa bez okluk) som nepocul. No po skuskach si ho urcite pozriem....
    vdaka za tip. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja tiez rada zhliadnem takéto veci (ako napr. aj Lagerfeld Confidentiel, alebo September Issue) - moda je naozaj krásne divadlo :)

    OdpovedaťOdstrániť