štvrtok 17. februára 2011

Médium & Enter. Come in.


Tak som aj ja omrkla výstavy, na ktoré som vás pozývala nedávno.Na Hviezdku, priamo vedľa Verne, vás čaká Médium a projekt Tender about Gender. Najskôr malá recepcia, na ktorej si môžete kúpiť vtipné a milé vecičky od Puojd, Popular a iných tvorcov (osobne mi padla do oka brošňa v tvare bublinky s výrokom Do you love me?). Za recepciou hala s plátnom, na ktorom vám premietajú príbeh Mišky Bednárovej. Ďalej sála s jej tvorbou, šperkárskymi a keramickými dielkami Lucie Bartkovej, Simony Janišovej a Lindy Vikovej, a napokon prehliadka Lenky Sršňovej, ku ktorej ju inšpirovala Cloda, hviezda prvej slovenskej travesty skupiny Celebrity.





Inšpiratívna však bola aj posledná miestnosť, v ktorej boli artefakty priamo z procesu tvorby. Pripomenulo mi to obdobie, keď som sa sama venovala umeleckej tvorbe, trávila popoludnia vo výtvarnej škole, a tiež čas prijímačiek na VŠVU, v ktorom som priam žila len medzi papiermi a farbami.

O pár metrov ďalej vás v zašitej uličke privíta výklad galérie Enter. Tam, za sklom, uvidíte výstavu Alebo ma vydávajte, alebo ma za sklo dajte. Lepšie povedané, nie výstavu, ale výstavku. Respektíve - zastávku. Maličký kútik, v ktorom sa naozaj stačí len tak zastaviť pri ceste okolo. Avšak aj keď si sem len odskočíte, určite vás to poteší. Čakajú vás farby, hravosť a určitá roztopašnosť. Najväčší úsmev na tvári mi vyvolalo (ne)obyčajné - Sedela na slame, kričala: Adame, Adame!

2 komentáre:

  1. do kedy trva ta vystava na hviezdoslavovom ? a kde to presne je? nejako som mimo a zbehla by som to cez weekend pozriet vyzera to dobre... a tu druhu pozrem cez výklad tam mam casto cestu okolo.. dakujem za tipy... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Katka, je to Galéria Medium, Hviezdoslavovo nám. 18, hned vedla kaviarne Verne a sidla Amslico, a podla mojich info je to do 6. marca :)

    OdpovedaťOdstrániť