štvrtok 30. decembra 2010

Pojednanie o výpredajoch

Tak, neodolala som ani ja.
A okrem pár úlovkov mám aj zopár postrehov.

1. Prvý dojem z bratislavských výpredajov bol taký, že predajcovia vytiahli na pulty poriadne ležiaky, ktoré im už zopár mesiacov zavadzali dakde v sklade. Dovalili do predajne vrecia obstarožných harabúrd, vysypali to na police a na, zákazníci, hrabte sa. Zrejme s vierou, že ľudia sú blbí a vo výpredajoch kúpia všetko.
2. S tým súvisí aj druhá vec, ktorá lov na výhodné kúsky nijako neuľahčuje, a tou je kvantum tovaru. Je toho príšerne veľa, na stojane s kapacitou 5 kabátikov sa tlačí 50 vešiakov, ak chcete niečo vytiahnuť, musíte to dolovať z obrovských stohov poprehadzovaného šatstva, veci padajú, špinia sa na podlahe, kopia sa v kabínkach, odkiaľ ich predavači nestíhajú vracať na miesto, kde už aj tak nie je dosť miesta, jedným slovom, resp. dvoma - chaos a bordel.
3. A aj táto situácia má za následok tretí častý jav a tým sú oprsklí predavači. Ja viem, že ich to nebaví, celý deň sa nezastaviť a obsluhovať množstvo zákazníkov, z ktorých niektorí majú k slušným manierom poriadne ďaleko, chápem, že ukladať permanentne rozhádzaný tovar a upratovať rozbombardovanú predajňu nie je žiadna slasť, ale to nie je dôvod na to, aby mi niekto vlastným telom bránil priblížiť sa k regálu a bojovým pokrikom ma odháňal, keď vo vybranom tovare hľadám svoju veľkosť.
4. Čo ma však vie vytočiť ešte viac, ako nejaký nervný predavač, je otvorené klamanie. Všetko za polovicu, Zľava 70% na všetko! Vojdete do predajne, a tam zopár handričiek zľavnených z nejakých 49 eur na 40. Tak za prvé, pokiaľ to akademici v SAV nezmenili, o čom teda neviem, význam slova "všetko" je ešte stále VŠETKO. A za druhé, ak niekto nevie deliť a odčítavať, tak nech si kúpi kalkulačku, ale nech ma nepresviedča, že mínus pár eur rovná sa polovičná zľava z ceny tovaru.
5. A na záver už len perlička na pousmiatie. Človek by neveril, ale tí predajcovia to ešte stále skúšajú a nemajú žiadny problém vyvesiť oznam, že zľavnený tovar sa nedá reklamovať. Ach jaj...

PS: Tieto krásne večerné šaty síce nepotrebujem, a zatiaľ ani neviem, kam si ich oblečiem, ale to ma vôbec neodradilo od toho, aby som sa stala ich právoplatnou majiteľkou. Niekedy jednoducho stačí, keď sa človek zamiluje na prvý pohľad.





2 komentáre:

  1. tie šaty sú krásne a článok ma pobavil ... :) len škoda, že to nie je nejaké scifi ale pravda...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. veď práve... Ale stačí aj jeden naozaj skvelý úlovok, a hneď je dojem z výpredajov lepší :)

    OdpovedaťOdstrániť