nedeľa 18. septembra 2011

Letné lásky

Nie, leto ešte neskončilo, minimálne to babie leto nás ešte čaká, a aj jemné slnečné dni, pikniky vo vyprázdnených parkoch a skoršie večery pri dobrom ľahkom víne. Alebo dobrom ľahkom filme.

 
Začneme od toho najľahšieho. Romantických komédií nie je nikdy dosť, najmä takých, v ktorých je romantika uveriteľná a situácie naozaj vtipné. Tomuto filmu síce nedávam 10 bodov z 10 ani zďaleka, ale v rámci žánru je jeden z tých lepších. Aj keď - hlavný hrdina bol na môj vkus až prílišný slaboch, hlavná hrdinka mierne prispatá a Kate Hudson nie je až taká supersexy, ako sa nás filmári neustále snažia presvedčiť.

 
Ďalšia romantická akože komédia - áno, pár krát som sa zasmiala, ale skôr než komédia by som to nazvala analýza života (ne)typickej tridsiatničky. Keď hlavná hrdinka príde o milenca, prácu, podnájom, potenciálneho frajera, ktorý by konečne mohol za niečo stáť, a ešte aj o najlepšiu kamošku, tak to fakt komédiou nezaváňa. Ale film patril rozhodne medzi tú lepšiu žánrovú trojku tejto sezóny.

 
A opäť romantická komédia, na ktorú som sa tešila hádam najviac - a zbytočne. Ups! Najvýraznejším plusom filmu je totiž fakt, že sa odohráva v NY. Vďaka tomu som ho dopozerala až do konca, a len vďaka tomu ho budem odporúčať ďalej, ale inak... Škoda tých vtipov nasilu, škoda tej hrdinky, ktorá svojou akčnosťou neskutočne lezie na nervy, škoda nedotiahnutých scén a nelogických motívov, a škoda aj Justina, ktorý tu pôsobí, akoby sa práve vyliahol. 

 
Chuťovečka, ktorá vráti optimizmus do tohto filmového okienka, bola natočená v ďalšom meste, ktoré je mojou srdcovkou, takže jeden bod k dobru je hneď istý. Druhým je Colin - aj keď nepatrím medzi jeho fanúšičky, v tomto filme som mu to zožrala aj s navijakom. Keira je klasicky ľadová kráľovná, ale v tejto úlohe to až tak nevadí, aj keď - väčšiu pozornosť na seba určite strháva Anna Friel. No najväčšou devízou tohto filmu je trojkombinácia: úžasný anglický humor, dobrý scenár a perfektné tempo až do nečakaného konca...

No a najlepšie nakoniec. Mesto, ktoré je mojou bezkonkurenčnou jednotkou, obľúbený režisér, sympatickí herci a... a ešte raz to mesto. Voilà, Minuit a Paris!

1 komentár:

  1. Film Půlnoc v Paříži se opravdu povedl. Miluji Paříž a literaturu, takže se tento film stal asi mým nejoblíbenějším. Jinak od filmu Ženy sobě jsem očekávala trochu víc. Byl to docela nudný příběh.

    OdpovedaťOdstrániť